About – Fotografe Stefanie Brinkman

Fotografe Stefanie Brinkman | Wie staat er achter de camera en hoe is het allemaal begonnen? Ik neem je graag mee in mijn reis als fotografe.

Sociale media

Nog in het MSN tijdperk, herinner ik mij de mogelijkheid om een eigen naam en profielfoto in te kunnen stellen. Oneindig veel creaties kwamen voorbij en ik vond het geweldig! Na enige tijd namen andere sociale media zoals Hyves en CU2 de plaats in van MSN, waarbij ik uren doorbracht om de juiste stockfoto te bewerken, bijpassend lettertype en mooi kleurenpallet uit te zoeken. 

Het perfecte plaatje

Fotografie begon ik interessanter te vinden en al gauw kwam ik erachter dat ik zelf ook in staat was om dat perfecte plaatje te schieten en begon ik stockfoto’s maar achterhaald te vinden. Ik kwam erachter dat de compositie van een foto minstens zo belangrijk is als de bewerking en dat ik, ook hierin mijzelf kon onderscheiden van anderen. Ik wilde vernieuwing, een persoonlijke touch eraan geven. Oftewel, een nieuwe passie was geboren. Zonder ook maar enige kennis van zaken, begon ik mijzelf te verdiepen in de wereld van fotografie.

Reizen

Een andere passie die mijn leven heeft verrijkt is reizen. Niets vind ik inspirerender dan het ontdekken van nieuwe plekken, het leren kennen van een andere cultuur en het doorbreken van routines. Ik herinner mij vooral de zoektocht naar de richting die ik op wilde gaan in fotografie. Ik voelde een bepaalde druk om te moeten kiezen. Maar bij het terugblikken op mijn werk, heeft dat antwoord al die tijd voor mij gelegen. Er waren immers drie elementen die altijd terugkwamen. Namelijk food, reizen en portretten. Oftewel lifestyle fotografie.

Instagram

2010, Instagram was in het leven geroepen en begon een belangrijke rol aan te nemen in  Nederland. Eindelijk een platform waarbij ik mijn foto’s kon delen. Met succes, want het aantal volgers liepen op en wisten mij te vinden wanneer zij opzoek gingen naar travel tips. Toen nog in combinatie met mijn lifestyle blog – die inmiddels niet meer bestaat – kwam ik meer in contact met de Amsterdamse horeca. Restaurant eigenaren begonnen mijn foto’s te herkennen, waarop deze foto’s regelmatig werden ge-repost. Er kwamen uitnodigingen om te lunchen of dineren in ruil voor dat ene plaatje. En voor ik het wist, leefde ik naast mijn studie Toegepaste Psychologie, een leven waar ik aanvankelijk enkel van durfde te dromen. 

Mijn eerste opdracht

Ik genoot volop van mijn uit de hand gelopen hobby maar had nooit verwacht hiervan te kunnen leven. Zelfs na het behalen van mijn diploma in Social Work, wist ik niet precies welke functie ik wilde bekleden en besloot in de tussentijd te gaan werken bij internationale werkgever in de Amsterdam.  Een baan waarbij ik in mijn vrije tijd volop kon genieten van al het mooie van de stad. Dinners, hotels, city escapes, etc. I was living the dream. In 2017 begon het balletje eindelijk te rollen. De koffiezaak waar ik mij regelmatig bevond, vroeg mij om hun nieuwe menukaart te fotograferen. Ik reageerde casual maar voelde mij totaal vereerd. Pas toen realiseerde ik mij, dat ik in al die tijd een flink online portfolio had opgebouwd. En daar was het begin van mijn fotografie carrière, ontstaan vanuit mijn passie.

Inmiddels,  4 jaar later, ben ik in het bezit van professioneel apparatuur, heb ik verschillende cursussen gevolgd en mag ik mijzelf gelukkig prijzen met een ruim klantenbestand. Mijn projecten variëren van ondernemers die content nodig hebben voor hun personal branding tot hotels en een breed scala aan restaurants.

Mag ik jou of je bedrijf binnenkort fotograferen? Laat een bericht achter via deze link  en plan een (online) kopje koffie! 

 

Liefs,

Stefanie

francesstefanie