Walter Benedict | having eggs royale for lunch

Walter Benedict

Walter Benedict bevindt zich in de Denneweg 69. En de Dennenweg is een klein stukje lopen  vanaf de binnenstad. Maar dat vinden we niet erg, want tijdens deze wandeling kom je nog heel veel fijne boetiekjes tegen waar je normaal niet zo snel komt. Zo zitten er in deze straat meer culinaire eetgelegenheden, boetiekjes, sieradenwinkels maar ook bakkerijen. In ieder geval kreeg ik er trek van. Net voordat je je afvraagt of je de drukke straat moet oversteken zie je van een afstand het brede terras. Perfect gelegen in de voorjaarszon maar nog te koud om buiten te zitten lopen we door naar binnen, waar we vriendelijk worden onthaald door een jongen uit de bediening. Welkom bij Walter Benedict. Helaas is er op dat moment nog geen plek aan het raam, dus worden wij voorgesteld om tot die tijd aan de bar of op het terras plaats te nemen totdat er een plekje vrij komt. Omdat ik een lichte obsessie heb voor marmer, drinken we allereerst een kopje koffie aan dit tafeltje.

 

The food

Tijdens de koffie nemen we nog eens een kijkje in de kaart en kiezen we zonder na te denken de Eggs Benedict. Hmm, of toch allebei een andere variant zodat we er één kunnen uitwisselen? Goed idee bleek achteraf want ik kan nog steeds geen keuze maken in welke lekkerder was. Eggs Royale of Eggs Florentine? You choose! Oh, en terwijl onze lunchgerechten onderweg waren kwam er een tafeltje vrij aan het raam. Geen probleem hoor! Zonder te klagen dekte ze direct onze nieuwe tafel in aan het raam en verhuisde onze drankjes mee. Yum!

The service

Bij Walter Benedict kom je niet alleen terug voor het lekkere eten maar ook voor het vriendelijke personeel. Ondanks de enorme zaterdagdrukte nemen ze de tijd voor je en blijven rustig aan je tafel staan voor een klein gesprekje, leuk!